Ijsstralen

Reinigen door middel van het gebruik van ijsstralen is niet alleen een milieuvriendelijke oplossing, er is ook minder energie en water nodig. IJstralen, ook wel ice blasting genoemd, maakt schoon zonder dat een oppervlakte beschadigd wordt. Daarnaast is ijsstralen laag in verbruikskosten wat terug te zien is in het totale kostenplaatje; een effectieve manier van schoonmaken!

Wij kunnen ijsstralen toepassen op verschillende oppervlakten. Lees hieronder wat de ijsstraling-techniek precies inhoudt en of dit ook voor uw kantoor-, fabrieksgebouw of andere panden geschikt is. Ook is deze techniek inzetbaar voor het reinigen van straatstenen en damwanden.

Wat is ijsstralen?

De machine waar Grendel Schoonmaak meewerkt maakt van gewoon leidingwater ijsscherven die naar de schoonmaak-spuit worden getransporteerd. Wanneer de spuitmond open staat komt hier een soort mist uit, deze mist bestaat uit kleine naaldjes ijs. Door een speciaal schoonmaakmiddel krijgt ijsstraling ook een schurende werking, dit is onder andere geschikt voor het schoonmaken van roest, olie, roet, verf of vet op beton, staal en zelfs keramische oppervlakken.

Ijstralen is een milieuvriendelijke en kostenbesparende schoonmaak-oplossing

In vergelijking met een hogedrukreiniger verbruikt een ijsstraler veel minder water. Een hogedrukreiniger kan wel 3500 liter water per uur verbruiken, terwijl wij met het ijsstralen een maximum van ongeveer 100 liter water per uur verbruiken. Er komt veel energie vrij bij ijsstraling en hierdoor verdampt een deel van het water heel snel. Deze verdamping voorkomt ook een grote hoeveelheid afval, waardoor de afwerking minder tijd kost.

Reinigen zonder schade

Heeft u zwaar vervuilde oppervlaktes? Aan de hand van ijsstralen kunnen wij dit hardnekkige vuil op een verantwoordelijke manier verwijderen. Meer weten over deze techniek of weten of dit ook voor uw bedrijf kan werken? Neem contact met ons op voor alle mogelijkheden. Niet alleen in Dokkum, maar door de hele provincie Friesland, kunt u gebruik maken van deze dienst.

Meer weten over deze techniek of weten of dit ook voor uw bedrijf kan werken? Neem contact met ons op voor alle mogelijkheden.